Böcker för yrkesverksamma

Posted by on februari 19, 2017

Redan i förra inlägget var vi inne och nosade på faktaböcker. Nu tänkte jag att vi skulle göra en djupdykning i böcker för dig som är yrkesverksam eller funderar på att börja arbeta inom en viss bransch.

Säg att du är fastighetsmäklare nyköping, då kan du ha nytta av boken ”Fastighetsmäklaren: en vägledning”. Denna bok är ett riktigt upplagsverk för dig som är intresserad av eller redan jobbar med fastighetsmäkleri.

Om du istället är trädgårdsmästare så kan du ha stor nytta av den vackra boken ”Trädgårdsmästarens anteckningar: en odlares framgångar och misslyckanden”. I denna pärla finns massor av klokskap nedtecknad, nyttig även för dig som är gammal i yrket.

Den som är egen företagare och sköter sin egen bokföring har stor glädje av att äga ”Bokföringsboken 2017: svensk redovisning”

Egentligen skulle denna lista kunna fyllas på i en evighet, men poängen med denna text är att du som yrkesperson kan ha mycket glädje av att fördjupa dig i vilken litteratur som finns i just ditt yrkesområde. Visst finns idag mycket information på nätet, men inget är ändå som en bok. I den kan du göra anteckningar, markera viktiga stycken och gå tillbaka till om och om igen.

 

bokforingsboken-2017-svensk-redovisning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *